PODCAST // Izvorišta 380: Bombino, Yungchen Lhamo, Humazapas, Moriah Plaza

izvorišta October 11, 2023

Ovo izdanje Izvorišta posvećeno je novim albumima koje potpisuju Bombino, Yungchen Lhamo, Humazapas i Moriah Plaza.

Bombino – Sahel (Partisan Records 2023.)

Bombino je za Partisan Records u petak objavio svoj novi, sada već šesti studijski album, prvi nakon pet godina i albuma “Deran”. Sada već slavni tuareški gitarist na “Sahel” je pokazao kako nije ispao iz forme – njegov pustinjski blues/rock i dalje na magičan način osvaja slušatelje i odvodi ih na putovanje kroz moćnu pustinju.

Yungchen Lhamo – One Drop Of Kindness (Real World Records 2023.)

Tibetanska glazbenica Yungchen Lhamo je iz rodnog kraja morala otići još 1989. godine, ali glazbu s Tibeta i dalje interpretira na svojim albumima. Ovo je njeno sedmo studijsko izdanje objavljeno za Real World Records. “One Drop Of Kindness” je intiman, pomalo i meditativan album na kojem Yungchen još jednom pokazuje svu raskoš svojih vokalnih sposobnosti. S mjerom, bez nametanja, ovaj album ulazi u vaš svijet i čini ga ljepšim mjestom.

Humazapas – Sara Mama (Aya Records 2023.)

Humazapas dolaze iz Ekvadora, a njihov debi album “Sara Mama” je posveta glazbi i plesovima Kichwa naroda s Anda čijeg su porijekla i članovi benda. Humazapas kažu kako su ovaj album pripremali deset godina, na njemu su željeli na što bolji način uhvatiti sve ono što Kichwa muzika krije u sebi i prezentirati to u modernom kontekstu, a u tome su uspjeli – ovo je definitivno najbolji album koji dolazi s Anda u posljednjih nekoliko godina.

Moriah Plaza – Moriah Plaza (Batov Recrds 2023.)

Da na ovom albumu Moriah Plaza nemaju ništa drugo nego pjesmu “Mais Amor” bio bi to dobar album jer je to prava feelgood himna naslonjena na brazilsku glazbu uz predivan vokal Flavije Annechini. No, ni ostatak albuma ne zaostaje puno (ili nimalo) za ovom pjesmom pa su se Moriah Plaza predstavili kao novi odličan bend koji svoj izričaj zasnivaju, kako kažu, na brazilsku soul, jazz, bossanovu i psych muziku.

Tracklist:

Bombino – Tazidert

Bombino – Si Chilan

Bombino – Darfuq

Bombino – Ayes Sachen

Yungchen Lhamo – Sound Healing

Yungchen Lhamo – Overcoming Obstacles

Yungchen Lhamo – Being Courageous

Humazapas – Adios Mamita

Humazapas – Llandu

Humazapas – Sara Tipi

Moriah Plaza – Mais Amor

Moriah Plaza – Estelar

Pratite Izvorišta na substack platformi

Vodi i uređuje: Emir Fulurija

 

IZVORIŠTA

izvorišta

More info
Current track

Title

Artist

Background