PODCAST // Izvorišta 382: Chouk Bwa & The Angstromers, La Fuerza Mayor…

izvorišta October 18, 2023

Haiti, Belgija, Sudan, Engleska, Argentina, Norveška, Italija, Mađarska, Libija. Tako je izgledala muzička šetnja svijetom u ovom izdanju Izvorišta. U prvoj polovici emisije predstavio sam nove albume za Chouk Bwa & The Ångstromers i La Fuerza Mayor, a tu su i nova izdanja za The Scorpios, Mari Boine & Bugge Wesseltoft, Hiram Salsano, Times New Roman i Ibrahim Hesnawi.

Chouk Bwa & The Ångstromers – Somanti (Bongo Joe 2023.)

Fantastična haićansko-belgijska kombinacija Chouk Bwa & The Ångstromers vratila se s novim albumom. Haićanske chantove praćene udaraljkama u miksu s elektronikom prvi put smo u ovom obliku upoznali 2020. godine na albumu “Vodou Ale”, a sada su Chouk Bwa & The Ångstromers za Bongo Joe objavili novi album pod nazivom “Somanti”. Taj album nikako ne mogu izbaciti iz mojih playera, nemam ni želju za tim i definitivno mogu reći kako je riječ o jednom od najboljih izdanja godine.

La Fuerza Mayor – Manso (Selfreleased 2023.)

La Fuerza Mayor dolaze iz Argentine, osnova njihovog zvuka je afrobeat koji se prilično razvio u Južnoj Americi posljednjih godina, a kojeg ovaj 11-člani bend spaja s južnoameričkim tradicijskim ritmovima, funkom, reggaem, ali i hip hop ritmovima. Prije dvije godine su se predstavili albumom “Sed”, a ove godine su objavili svoj drugi album pod nazivom “Manso”.

Vodi i uređuje: Emir Fulurija

IZVORIŠTA

izvorišta

More infoCurrent track

Title

Artist

Background