PONOĆNI KONCERTI: CALEXICO – Fabrik, Hamburg, April 22, 2003

Written by on January 31, 2023

Calexico ove godine obilježavaju 20 godina od objave albuma “Feast Of A Wire”, vjerovatno najuspješnijeg u karijeri, koji je na mnogo načina potvrdio veličinu muzičke vizije. Proslaviće ga najavljenom ljetnom turnejom, a nama je to povod da se vratimo baš 20 godina unazad, i to u 22. April 2003., kad su Calexico svirali u Hamburgu. Kakav su tada bili bend, koliko se razlikuju od ovih današnjih izdanja, ili možda, jasno se čuje na ovom, inače sjajnom snimku u punom dvosatnom koncertnom trajanju!

Ali, ako se još uvijek pitate, ko su, dođavola Calexico i kakav je to bend, niko nije napisao bolji prikaz od Žikice Simića, u tekstu pod nazivom “Južno od Granice”, čiji uvod prenosimo, a ostatk ipak pročitajte ovdje:

Znate ono kada su Huga Prata pitali da li zaista postoji Korto Malteze? Koliko se sećam, odgovorio je da ne zna. Ipak je dodao da mu se čini da ako bi otišli u lučku krčmu “La Tortuga” – gde se okupljaju kitolovci sa južnih mora – u gradu Vinja del Mar u Čileu, i ako bi dovoljno dugo sedeli tamo, da nije isključeno da bi se Korto odnekud pojavio. Ko zna? “Ah, niko, niko ništa ne zna/Krhko je znanje!”

“Ponoćni Koncerti” su na programu svakod dana od ponoći. Svaki koncert emituje se od ponedjeljka tokom čitave sedmice. Uređuje i piše : Tomislav Žegura.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background