PONOĆNI KONCERTI: LYNYRD SKYNYRD, POSLJEDNJI POZDRAV ZA GARY ROSSINGTONA

Written by on March 6, 2023

Upravo tako, kako je objavljeno na zvaničnim stranicama benda, Gary Rossington, osnivač, gitarista, i jedini originalni član trenutne postave Lynyrd Skynyrd preminuo je u 71. godini. Time se jedan veliki krug sužava, a mi pratimo Rossingtona na vječni put slušajući muziku koja se snimala na pločama, a koncerti prenosili radio prenosem.

I dok se Gray Rossington danas penje stepenicama na nebo, da vidimo ko ga je tu sve i kako dočekao. Allan Collins, Steve Gaines i Ed King su naštimali gitare (da, ova postava sviraće sa četvroro gitarista), Leon Wilkesson još uvijek nosi šešir, Cassie Gaines se ljupko smješka za mikrofonom, menadžer Dean Kilpatrick na oblaku pije nebesku Lavazzu, a Billy Powell za klavirom upravo započinje onaj uvod koji svi dobro znamo, o ptici slobodnoj, dok se iza oblaka smješka Ronnie i otvara bocu najboljeg viskija da dočeka brata Rossingtona.

Tu ostavljamo ekipu na nebu, a mi na zemlji, još uvijek valjda okrugloj, ove sedmice u “Ponoćnim Koncertima” slušamo radiom snimljen koncert negdje u Americi 1976-e. Oh, i nakon toga zavrtićemo i čuveni “Live At Knebworth” iz iste godine! Dok je svirao originalni bend! Pa nek gori bina !!!

“Ponoćni Koncerti” su na programu svakod dana od ponoći. Svaki koncert emituje se od ponedjeljka tokom čitave sedmice. Uređuje i piše : Tomislav Žegura.


Current track

Title

Artist

Background