PONOĆNI KONCERTI: ROGER WATERS -US + THEM

Written by on May 17, 2021

Imamo jak razlog što ove sedmice u “Ponoćnim Koncertima” slušamo Roger Watersa. Njegov aktivizam u borbi protiv rata, aparthejda, rasne i nacionalne diskriminacije! Potražite njegov profil na društvenim mrežama i biće vam jasno koliko je danas ovaj velikan u danonoćnoj borbi protiv zla koje izjeda ovaj svijet, a ironično je što su tokom sedamdesetih u vremenima najveće slave, Roger i Pink Floyd proglašavani za bendove otuđene od stvarnog života i nesvejsne socio-političkog trenutka. Kakav pogrešan zaključak….

To nikad nije bio slučaj sa Roger Watersom, koji je godinama sazreo i svoj aktivizam usmjerio na pravu stranu, a ima i , na žalost, dobrih razloga za to, svakog dana sve više!

Zato slušajmo pažljivo Roger Watersa i njegov prateći bend na koncernom izdanju “Us+Them” snimljenom u Amsterdamu tokom 2018! Uvijek je bilo “Mi i Oni”, to je jedini rat koji i vodi na ovoj planeti, oduvijek!

“Ponoćni Koncerti” su na programu svakod dana od ponoći. Svaki koncert emituje se od ponedjeljka tokom čitave sedmice. Uređuje Tomislav Žegura.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background