PONOĆNI KONCERTI: RYAN ADAMS “LIVE AFTER DEAF”

Written by on October 9, 2023

Ponoćni Koncerti vraćaju se za novu sezonu koju otvaramo sjajnim povratkom Ryan Adamsa, objavljenim kao box set od 15 ploča, pod zanimljivim nazivom “Live After Deaf”. Igra riječi kojom objašnjava svoj povratak nakon kratkotrajne gluvoće, ali referiše i na omiljen koncertni album benda koji ne svira nimalo sličnu muziku. Od svih 15 koncerta objavljenih u box setu, naš iznor pada na Dublin, održan 08.06.2011. koji slušamo u ovonedjeljnim “Ponoćnim koncertima”!

Ryan Adam naprasno je karijeru prekinuo 2009, uzrokovanu privremenim problemima sa sluhom, kao i još nekim ličnim dramama. Rasformirao je prateći bend “The Cardinals” i jedno vrijeme kao da je kontemplirao o prestanku bavljenja muzikom.

Koliko ovakav slijed događaja kod istinskim muzičara i kantautora ipak imaju kratak rok trajanja, pokazao je povratak, nakon oporavka sluha, solo akutičnom turnejom nazvanom “Acoustic Nightmare”, Nasurot najavljene noćne more, turneja ga je vratila u muzički život, i rezultat je boks set od 15 polča snimljenih na 15 koncerata, objavljenih godinu dana kasnije.

Ryan Adams je nastavio karijeru, danas je čak veoma dobro i zdravo, u svakom pogledu, a naš izbor sa povratničke turneje je nastup u prestonici Irske, Dublinu, održan 08. juna 2011.

“Ponoćni Koncerti” su na programu svakod dana od ponoći. Svaki koncert emituje se od ponedjeljka tokom čitave sedmice. Uređuje i piše : Tomislav Žegura.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background