PONOĆNI KONCERTI: SOUNDGARDEN & THE CULT ’89

Written by on May 6, 2024

Želite li čuti kako je zvučao hard rock, najuslovnije rečeno, na samom kraju osamdesetih, na smjeni generacija. Na koncertu u Seattle-u, tada nadolazeći, ali u lokalnim okvirima već kultni Soundgarden svirao je kao predgrupa tada nejkultnijem bendu na svijetu The Cult, koje su voljeli baš svi i smatrani su veoma qjull i od publike i kritike zajedno.

Da li se moglo predpostaviti da će četvrti album “Sonic Temple” biti apsolutni vrhunac The Culta, koji u narednoj dekadi ipak neće prevazići sebe, a tek se nije moglo predpostaviti koliko će Soundgarden postati veliki, i prevazići ih sve zajedno, ali nije teško slušati danas i uvidjeti čiji zvuk vam se više sviđa!

Naši snimci koje slušamo nisu sa koncerta u Seattle-u, ali jesu uz iste godine i vrlo bliskih koncerata. Za Soundgarden nemamo tačne podatke izuzev godine, ali znamo da se radi o kratkom periodu kad je bas svirao Jason Everman, a snimak The Cult-a je iz Londonske Webley Arene.

Fotke koje vidimo jesu sa koncerta u Seattle-u, gdje su se Chris Cornell i Andy Wood fotkali sa Ian Astbury-em, uz još nekolicinu članova Mother Love Bone. Sjećanje na prohujača vremena, ljude koje više nema, ali i na snažne koncerte koji još mogu da odjekuju našim zvučnicima !!!

“Ponoćni Koncerti” su na programu svakod dana od ponoći. Svaki koncert emituje se od ponedjeljka tokom čitave sedmice. Uređuje i piše : Tomislav Žegura.


Current track

Title

Artist

Background