POSTANITE DIO TIMA RADIO BRUŠKINA

Written by on October 21, 2021

Radio Bruškin kroz NVO Kompas -Centar za informisanje i savjetovanje mladih iz Kotora nudi visokoškolcima bez radnog iskustva koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, mogućnost rada na našem radiju kroz Vladin program stručnog osposobljavanja.

Pripravnicima se nude dvije pozicije: produkcija audio materijala i grafički dizajn.

U domenu produkcije audio materijala nudi se mogućnost kreiranja/produkcije i promocije sopstvene radio emisije/podcasta i namjenjena je diplomiranim studentima Audio vizuelne produkcije, Produkcije, Medijskih studija i novinarstva.

U domenu grafičkog dizajna nudimo mogućnost studentima Informacionih tehnologija, Primijenjenog računarstva, Grafičkog dizajna, Marketing menadžmenta.

Mogućnost da započnete svoju radio ili medijsku karijeru kroz angažman Radio Bruškina nudimo svima koji vide sebe kao autore radisjkih emisija, dokumentarnih programa, podcasta, ali i rada u montaži, dizajnu i vizelnom izgledu naših sadržaja. Naš radio preferira porgrame iz domena muzike, umjetnosti, kulture, ljudskih prava, rodne i polne ravnospravnosti, uticaja kulture na sve društvene svere.

Kroz naše programe nudimo i mogućnost dodatnog obrazovanja za pripravnike (posebno u domenu medijske pismenosti i izrade podcasta).

Prijave su otvorene od 20. oktobra do 20. novembra i podnose se elektronski na linku OVDJE

Program je namijenjen svim diplomiranim visokoškolcima koji nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje. Stručno osposobljavanje traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od godinu dana.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani visokoškolci mogu nas kontaktirati na mail adrese: [email protected] i [email protected]

Radio Bruškin je radio izbrisanih granica!

Vrijednosti: Vjerujemo da je sloboda komunikacije osnovno ljudsko pravo, i na našem radiju stvaramo novi vid komunikacije, kroz rad u zajednicama, fizičkim kao i onima koje nisu geografski omeđene, već ih povezuje zajednički kulturni, društveni i zvučni prostor.

Radio Bruškin je neprofitna i nekomercijalna radio stanica, finansirana iz donacija, vođena volonterski kroz različite projekte sa dvije osnovne ideje:

Radio u zajednici: kao odgovor na potrebe zajednice, radio je nastao u zajednici, vođen je od zajednice i za zajednicu, bez obzira radi li se o fizičkoj zajednici ili kulturološkoj, duhovnoj, zvučnoj.

Zvuk izbrisanih granica:  Vjerujemo da muzika i umjetnost može ne samo brisati granice država, zemalja, već i granice svijesti, granice onoga koliko smijemo i koliko se usudimo!

Program, i sadržaji: većina programa je muzička, ali sa specifičnim ciljem prezentovanja i promocije muzike koja je vezana za zajednicu i koja njeguje zvuk izbrisanih granica. Na Radio Bruškinu nećete slušati najveće hitove neke dekade ili sigurne numere koje svi znaju, ali hoćete sve ostalo, što je bitno i što mi smatramo bitnim, i savremenim. Jer bitno je odvojiti bitne stvari, kreirati filter. Zavirite dublje u naše emisije i dnevne programe i postaće vam jasno.

Radio Bruškin voli da preispituje, istražuje, ponovo sagledava kulturno-istorijske narative, donosi nove zaključke i uživa u dobrom zvuku.

Osim zvuka, radio se bavi zajednicom, promoviše i daje primjer volonterizma, brige o prirodnoj sredini, kulturnoj baštini, antifašizmu, a kao krajnji cilj vidi društvo mira, prosperiteta, međusobnog poštovanja i izgrađene kulture, dostupne svima.

Radio Bruškin je internet radio, dostupan je svima, na svim vremensko/prostornim linijama, za slušanje besplatan, jer čitav svemir je besplatan.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background