Premijerna projekcija dokumentarnog filma “Grad dobrih vjetrova“

Written by on November 8, 2023

U okviru Novembarskih dana 2023, u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat u petak, 10. novembra, očekuje nas premijerna projekcija dokumentarnog filma Dušana Vulekovića „Grad dobrih vjetrova.“

U pitanju je film koji prati programe i atmosferu drugog izdanja Festivala vjetra, sportsko-edukativno-multimedijalne manifestacije u produkciji JK Delfin, koja je od 28.aprila do 28.maja realizovana na deset lokacija u Tivtu uz podršku niza lokalnih institucija i organizacija, privrednih subjekata i pojedinaca.

„Na krilima nasljedja, hvatajući dobre vjetrove današnjice, kreiramo autentičan ambijent, slaveći gdje smo i što smo. Na svoju i radost ljudi koji nam dodju. Tako je to u gradu dobrih vjetrova,“ poručuju iz JK Delfin pozivajući učesnike i saradnike programa Festivala vjetra, predstavnike lokalnih institucija i organizacija, te sve zainteresovane sugrađane da dođu na premijeru filma „Grad dobrih vjetrova“, koja je zakazana za petak, 10.novembar, u 19 sati.

„Premijerna projekcija filma biće prilika da se ponovo sretnemo, pogledamo što smo zajednički realizovali i sagledamo mogućnosti da naredno izdanje tivatskog Festivala vjetra bude još bolje, sadržajnije, da svaka zainteresovana institucija i organizacija nađe svoje mjesto u ovoj svetivatskoj priči i dobije priliku da doprinese promociji sinergije i zajedništva kao osnova budućeg razvoja našeg grada i regije,“ poručio je idejni tvorac Festivala vjetra, predsjednik JK Delfin, dr Frano Tripović.

Uz Tripovića, na premijernom prikazivanju filma „Grad dobrih vjetrova“ obratiće se njegov autor, režiser Dušan Vuleković, a biće emitovana i video-poruka Richarda Gadboisa, predstavnika Francis&Richard Gadbois fondacije i William Gillspie Sailing Fondation, koje od početka podržavaju organizaciju Festivala vjetra, cijeneći ga platformom koja slavi pomorsko nasljeđe i pejzažne vrijednosti Boke Kotorske i promoviše zajedništvo kao osnovu održivog razvoja regije.

Podsjećamo, drugo izdanje Festvala vjetra okupilo je preko 200 učesnika iz Crne Gore i regiona, koji su tokom pet vikenda realizovali čak 34 sportska, edukativna, kulturna i zabavna sadržaja, nudeći kvalitetan program lokalnoj zajednici, ali i dobar razlog za posjetu našem gradu u periodu predsezone.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background