Proto Tip 10. novembra promoviše “S ivice sanjanja” u Amerikani

Written by on October 3, 2023

Beogradska grupa Proto Tip u februaru je objavila debitantski album “S ivice sanjanja” i u tu čast pravi veliku promociju u Domu omladine Beograda sa gostima i prijateljima. Koncert je zakazan za petak 10. novembar od 20.30h, a gosti su članovi Hali Gali porodice Sitzpinker i mlada šabačka grupa LU.Ulaznice za koncert biće u prodaji od 5. oktobra na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i online po ceni od 1000rsd. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200. Limitiran broj karata po promo ceni od 800rsd biće u prodaji u Kuli (Cetinjska 15) takođe od 5. oktobra.


Proto Tip
čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Danilo Ilić (bubanj), Damjan Nedelkov (gitara), Pavle Dimitrijević (bas, vokal) i Miloš Stevanović Lavan (trombon). Debitantski EP “Strah od izvesnog” objavili su 2017. godine, na Hali Gali kompilaciji (2019) bili su prisutni sa pesmom “Pad”, a prvom albumu prethodili su zapaženi singlovi – “Kako ovde”, “Duša u šaci”, “Krećem  se” i “Svet se menja”. Album “S ivice sanjanja” objavljen je u februaru 2023. i pratile su ga fantastične kritike širom regiona (Radio Študent, Ravno do dna, Muzika.hr, Terapija.net, City Magazine, Helly Cherry, Danas, Balkanrock…). Bend je ove godine svirao na prestižnim festivalima MENT u Ljubljani, Arsenal Fest u Kragujevcu i Kontakt u Beogradu.

Sitzpinker čine Dunja Mijačić (vokal), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EP ”Podlo poštovanje” objavili su 2018. godine, dok su na Hali Gali kompilaciji bili zastupljeni pesmom “Metanoja”. Singlovi koji su sledili – “Da li”, “Sudan” i “Mustang” – vrlo brzo postali su regionalni hitovi, a video spotovi dodatno su pojačali ogromna očekivanja od grupe u narednom periodu.Šabački trio LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). Debitantski singl “Ne mogu ništa sam” u produkciji Uroša Milkića objavljen je početkom leta, a LU planira da do kraja godine završi snimanje prvog albuma.


Current track

Title

Artist

Background