RADIO KUGLICA #15 VIRVELU, OD KUGLICE

Written by on April 26, 2022

15 VIRVELU, OD KUGLICE ♥

Uh, teško je bilo Kuglici da se pribere i snimi ovu epizodu u čast 20 godina postojanja voljenog Virvela. Svaki pokušaj da se drugima pojasni i dočara doživljaj određenog benda i značaj koji sa sobom nosi, je često neuspešan, mlak ili nepotreban, ali kuglicu ipak ne zanima ništa od toga, pa nevešto tumara po toplim sećanjima na Virvel i hronološki pokušava da ih približi vama, a i sebi. Bila su tu previranja, da li dovesti Virvel u goste i odraditi intervju, ali ipak ne, dovoljno je bilo borbenog mucanja i ovako, kroz monologe.

Fotografija na omotu epizode je nastala u decembru 2018. na tradicionalnom Virvel zimskom koncertu. Neka od sećanja koje smo Ana i ja podelile: prvi susret sa Virvelom u Elektropioniru, tradicionalni zimski koncerti, putovanje i pesma ”U svet”, Tijanini očaravajući pogledi ka publici, bašta KC grada, osećaj razrešenja bilo kakvih životnih komplikacija nakon koncerta itd itd. Veliki pozdrav za Tamaru, koja je ljubav prema Virvelu učinila još većom.

Kuglicu su kotrljali Pavle Banjac i Kristina Milosavljević, slušamo ih utorkom obično oko 20h, večeras će biti svečano i puno ljubavi, bacite uho !!!


Current track

Title

Artist

Background