RADIO SPECIJAL: CONCERT FOR GEORGE

Written by on November 30, 2021

Večeras u 21h slušamo novi “Radio Specijal” sa vrlo posebnim razlogom. Juče se navršilo 20 godina od kad nas je napustio George Harrison, voljeni tihi Beatle George. Jedan od najljepših ikada održanih koncerata posvete bio je upravo “Concert For George koji su porodica i prijatelji priredili na prvu godišnjicu, 29.11.2002, na kome su uspjeli okupiti sav integralni muzički svijet George Harrisona.

Podsjetimo se, svirao se indisjki sitar od strane Annouske Shankar, Monthy Pytoni su se okupili da još jednom izdeklamuju Lumberjack-a, a od prijatelja muzičara binu su podijelili bukvalno svi prijatelji, a mnogi su nam jako poznati: Eric Clapton, Jeff Lynn, Tom Petty sa Heartbreakersima, Billy Preston, neki čija imena ne znamo ali ih uvijek vidimo na koncertima…i naravno, dva preostala Bitlsa, zajedno sa Dhanni-jem , Georgovim sinom, koji ih je smjerno pratio na akustičnoj gitari.

Emotivan i veličanstven koncert dogodio se u Royall Albert Hall-u, mi ga se često prisjećamo na našem radiju, pa ćemo to uraditi i večeras, od 21h, dobri duh George Harrisona vodiće vas na putovanje, a za kraj citat koji je o njemu rekao, niko drugi do Bob Dylan:


Current track

Title

Artist

Background