RADIO SPECIJAL: LORETTA LYNN

Written by on October 6, 2022

Gubitak neke legendarne i značajne ličnosti uvijek ostavi traga ali i podigne značajnu medijsku prašinu. Kao da nismo naučili da cijenimo ljude za života, pa se uvijek malo više pažnje obrati nakog kada ode iza zastora pojavnog života.

Loretta Lynn je bila takva, legendarna američka country kantautrka, koja je kroz svoje pjesme provukla više feminizma i aktivizma, od kompletnih EU fondova zajedno. I uspjela je, ostvarila se u muzičkom i ličnom pogledu, doživjela 90 godina, i reklo bi se, napustila ovaj svijet u pravom trenutku!

Večeras u njenu čast slušamo koncert održan 31. oktobra 1981 na The Silver Eagle Cross Country Music Show #22. Westbury, NY. Koncert je snimljen radio broadcastingom, pa se opet uz dubok naklon zahvaljujemo radio tradiciji. Slušamo večeras, 06.10. u 20h !!!

Uz muziku Lorette Lynn najkvalitetnije je upustiti se u analizu njenog života i djela iz pera Žikice Simića u njegovom prilogu: Loreta Lin, rudareva kći i kraljica kantrija: Njene pesme su asfalt pod tvojim nogama !!!


Current track

Title

Artist

Background