RADIO SPECIJAL: Wilco’s Sky Blue Sky

Written by on June 1, 2021

“Radio Specijal” koji je na programu u subotu, 05.06. u 20h, slavi povratak konceraat i festivala snimkama dva koncerta grupe Wilco sa jednog od posljednjih pred-pandemijskih događaja, festivala “Sky Blue Sky”, održanog u režiji benda 19. i 21. januara 2020! Dva impresivna nastupa sa potpuno drugačijim repertoarom, slušamo se !!!

“Sky Blue Sky”, jedan od posljednjih pred-pandemijskih festivala održan je januara 2020 u Mexicu, sa grupom Wilco kao organizatorima i glavnim izvođačima, ali i mnoštvom drugih bendova kao i drugih projekata članova benda.

Uz sve to, Wilco je prenio tradiciju njihovog premijernog festivala, američkog “Solid Sound” u kreiranju muzičkog događaja porodične atmosfere koju čine ljudi sa zajedničkim vrijednostima koji se osjećaju kao zajednica. Takva zajednica festival je i bio, barem tih nekoliko dana.

Raduje vijest da Wilco najavljuju novo izdanje festivala za januar 2020 i to izgleda vrlo izvjesno. Zbog svega toga, a i zbog slavljenja rock’n’rolla i slobode, slušaćemo dva koncerta, iz dvije večeri “Sky Blue Sky” (19. i 21. 1.2020.) za koje su Wilco priredili potpuno različit repertoar.

Fotografije: Dave Vann & Josh Timmermans

Program od dva koncerta traje četiri sata, i na programu je u subotu, 05.juna, u 20h, pa se družimo do ponoći!


Current track

Title

Artist

Background