REPETITOR IMA ALBUM GODINE, PO IZBORU RUNDA NAGRADE

Written by on January 13, 2021

Na poticaj članova Regionalne udruge nezavisnih diskografa, pokrenuta je nagrada RUNDA s idejom da se nagrade najbolja izdanja, pjesme, izvođači i izdavači u minuloj godini (zaključno s 30.11.2020.), unutar članstva udruge. U konkurenciju su mogla ući samo izdanja članova Runde, te je svaki od njih mogao nominirati u pet kategorija:

NAJBOLJI ALBUM

NAJBOLJA PJESMA

NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ

NAJBOLJI IZDAVAČ

NAJBOLJI MALI IZDAVAČ

U nominacijskom procesu sudjelovalo je 28 članova Runde, te je ukupno nakon procesa verifikacije, u svim kategorijama nominirano 63 albuma,  177 pjesama36 novih izvođača, te 12 diskografa u kategoriji ‘Najbolji izdavač’, a 11 diskografa u kategoriji ‘Najbolji mali izdavač’.

Za nagrade su mogli glasati svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli glasati za svoja izdanja ili sebe kao izdavača.  Uz njih je, s istom namjerom što veće objektivnosti, u glasanje je uključen i forum od 20-tak novinara i glazbenih profesionalaca koji prate regionalnu glazbenu scenu.

Nakon glasanja, poznato je tko su dobitnici prvih RUNDI, a u nastavku ih donosimo po kategorijama, uz isticanje prva tri mjesta po broju glasova u svakoj kategoriji.

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji album’ osvaja album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records.

Članovi grupe Repetitor, povodom osvajanja RUNDE, oglasili su se slijedećom izjavom“Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar.”

Drugo mjesto u kategoriji ‘Najbolji album’ pripalo je albumu ‘Škrinja’ Alejuandra Bundije (Dallas Records), a treće ‘I Glow’ – Je Veux (LAA). 

RUNDU u kategoriji ‘Najbolja pjesma’ osvojio je singl ‘Nedelja ujutru’ grupe Buč Kesidi (Kontra).

‘Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas!’, izjavili su članovi grupe Buč Kesidi. 

Na drugom mjestu u istoj kategoriji je pjesma ‘Kost i koža’ grupe Repetitor (Moonlee Records), a treće su podijelile pjesme ‘Zemi se’ benda 21 Vek (Balkan Veliki) i ‘Dežuje’ dua balans (Kapa Records).

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji novi izvođač’ osvojio je duo Pocket Palma (Aquarius Records).

“Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u cijeloj regiji! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su sudjelovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitetu u onome u čemu najviše uživamo!” Anja Papa i Luka Vidović (Pocket Palma).

Na drugom je mjestu Je Veux (LAA), a na trećem Mark Mrakovčić (Dostava zvuka).

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji izdavač’ osvojila je izdavačka kuća Dallas Records.

‘Uz zahvalu svima koji su dali glas Dallas Recordsu, moram reći da je privilegija osvojiti prvu RUNDU za izdavača godine u konkurenciji brojnih uspješnih izdavača iz cijele regije. Ovo je naravno rezultat rada svih timova Dallas Recordsa na svim teritorijima i svih naših izvođača, bez kojih ni naš posao ne bi bio tako prepoznatljiv i uspješan.’ Dario Draštata, Dallas Records

Drugo mjesto pripalo je izdavaču Pop depresija, a treće Geenger Records-u.

RUNDU u kategoriji ‘Najbolji mali izdavač’ osvaja Moonlee Records.

“Jesmo izdavači, jesmo mali, (možda) jesmo najbolji, ali bitnije je da ima Runda za sve izdavače iz regije.  :)”,  Miran Rusjan, Moonlee Records

Drugo mjesto po broju glasova pripalo je izdavačkoj kući Kontra, a treće PDV Records-u.

Iako je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i online dodjela nagrada, zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale uslijed razarajućih potresa u Hrvatskoj odlučeno je da se dodjela ove godine neće održati, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene u idućih nekoliko dana, te će se njihove video-poruke objaviti na društvenim mrežama Runde, kao i na novopokrenutoj web-stranici www.musicbusinessbalkan.com .


Current track

Title

Artist

Background