ROGER WATERS -US + THEM

Written by on October 29, 2023

Imamo jak razlog što ove sedmice u “Koncertima Nedjeljom”, odnosno, repriziranim u Ponoćnim Koncertima” slušamo Roger Watersa. Njegov aktivizam u borbi protiv rata, aparthejda, rasne i nacionalne diskriminacije! Potražite njegov profil na društvenim mrežama i biće vam jasno koliko je danas ovaj velikan u danonoćnoj borbi protiv zla koje izjeda ovaj svijet, a ironično je što su tokom sedamdesetih u vremenima najveće slave, Roger i Pink Floyd proglašavani za bendove otuđene od stvarnog života i nesvejsne socio-političkog trenutka. Kakav pogrešan zaključak….

To nikad nije bio slučaj sa Roger Watersom, koji je godinama sazreo i svoj aktivizam usmjerio na pravu stranu, a ima i , na žalost, dobrih razloga za to, svakog dana sve više!

Zato slušajmo pažljivo Roger Watersa i njegov prateći bend na koncernom izdanju “Us+Them” snimljenom u Amsterdamu tokom 2018! Uvijek je bilo “Mi i Oni”, to je jedini rat koji i vodi na ovoj planeti, oduvijek!

“Koncerti Nedjeljom” su koncertni program koji slušamo nedljom u 17h. Reprize koncerata slušamo u okviru bloka “Ponoćni Koncerti”, svakog dana od ponoći tokom naredne sedmice. Uređuje Tomislav Žegura.

Tagged as

Continue reading

Next post

KUPEK #349


Thumbnail
Previous post

IZVORIŠTA #384


Thumbnail
Current track

Title

Artist

Background