Roots Revival Reggae Festival u Herceg Novom: Spektakularni nastupi koji će obilježiti ljeto

Written by on June 30, 2023

Ovoga ljeta, Herceg Novi će postati epicentar reggae muzike zahvaljujući spektakularnim nastupima na Roots Revival reggae festivalu. Ovaj festival, koji ove godine obilježava svoje drugo izdanje, donosi nevjerojatnu kombinaciju internacionalnih imena i zabavnog programa. Četvrti i peti Avgust rezervirsani su za nevjerojatno iskustvo reggae muzike.

Festival će započeti sa zagrijavanjem na plaži “Žalo” na Škveru u Herceg Novom, s početkom u 16 sati. Posjetioci će imati priliku uživati u opuštenoj atmosferi i reggae ritmovima dok se pripremaju za glavni program koji će se održati na tvrđavi “Forte Mare”. Na tvrđavi će se odvijati ne samo uzbudljiv muzički program, već i predavanja na temu reggae muzike profesora Sir James-a iz Francuske.

Ovogodišnji lineup na glavnoj pozornici donosi vrhunske izvođače iz raznih dijelova svijeta. Prvog dana festivala, 4. Avgusta posjetitelje će oduševiti izvođači poput Micah Shemaiah & Dreaditesa iz Jamajke, Hornsman Coyotea iz Srbije, Killo Killo Bande iz Srbije, Sira Jamesa iz Francuske, Dadamana iz Crne Gore, Ital Visiona iz Srbije i Mizizija iz Srbije. Drugog dana, 5. Avgusta pozornicu će zapaliti izvođači poput Marcusa Gada & Tribea iz Nove Kaledonije, Brain Holidaysa iz Hrvatske, White Squall Sound Systema iz Srbije, DJ Monoa iz Crne Gore i Selektora Dede iz Crne Gore.

Riječi izvršnog direktora festivala Mirsada Brkića: “Sa hrabrošću se upuštamo u drugo izdanje festivala, donoseći imena koja su još jača od prošlogodišnjih, uz bogatiji program. Zanimljiva činjenica je da festival posjećuje 70% stranih posjetioca. Odlučili smo skratiti trajanje festivala sa tri na dva dana kako bismo osigurali visoki kvalitet dnevnog programa, ali zadržali smo i treći dan posebno za djecu iz Doma Bijela. Naša želja je približiti djeci iz doma sviranje instrumenata te omogućiti im da osjete iskrenu emociju umjetnika u reggae muzici. Mnogi od njih su sami odrasli bez roditelja, stoga imaju dodatni motiv da prenesu svoje znanje i ljubav prema muzici mlađima. Konačni cilj ovog projekta je povezivanje društva i skretanje pažnje na ljudske vrijednosti u moru muzike kojoj često nedostaje moralne osnove. U tu svrhu planiramo nastup benda “Killo Killo Banda” iz Novog Sada, koji je aktivan u dječjem pozorištu te učestvuje u projektima s djecom s posebnim potrebama, već posjedujući empatiju prema djeci koja se suočavaju s težim životnim izazovima. Želimo se zahvaliti Opštini Herceg Novi, Turističkoj Organizaciji Herceg Novi i svim sponzorima na njihovoj podršci, posebno imajući u vidu da se radi o podršci alternativnoj kulturi i obogaćivanju turističke ponude za strane posjetioce u našem gradu i državi. Nažalost, podrška države i ove godine izostaje, no nadamo se da će se to promijeniti u budućnosti. Pred nama je mnogo izazova i zadataka, ali vjerujemo da radimo nešto izuzetno važno za cjelokupno društvo.”

Iza Roots Revival reggae festivala stoji organizacija “Reggaeneracija”, koja je osnovala crnogorsku reggae scenu 2002. godine. “Reggaeneracija” je postala prepoznatljiva po svojoj prvoj reggae emisiji u Crnoj Gori na Radio Anteni M. Ova organizacija je takođe zaslužna za prvi crnogorski reggae album pod nazivom “Nero Wolf Experience”, koji je predstavio izvođače poput Fetah Vibrationa i Sejdovog projekta “Mozak Eliminator”, te hit singl “Jamajka”. Roots Revival je projekt pravih entuzijasta koji je iznjedrio jedan od najautentičnijih festivala u Evropi, čijieg muzičkog programa se ne bi postidjeli ni najveći festivali u Evropi.

Ulaznice za Roots Revival reggae festival mogu se nabaviti na prodajnim mjestima Gigstix Crna Gora, trgovinama Tabacco S i na blagajnama JUK Herceg Festa.. Prodajna mjesta uključuju Dvoranu Park i tvrđavu Forte Mare. Ne propustite priliku da budete dio ovog spektakla reggae muzike I kulture!

Za više informacija o Roots Revival reggae festivalu posjetite službenu web stranicu festivala www.rootsrevival.me ili pratite ih na Facebooku (https://www.facebook.com/rootsrevivalofficial) i Instagramu (https://www.instagram.com/roots_revival_reggae_festival/).


Current track

Title

Artist

Background