Škofja Loka objavila debitantski album “Ljubim ti Dušu” i nastupa 23.3. u dvorištu Dorćol Platza

Written by on March 20, 2024

Beogradski bend “Škofja Loka” danas je objavila svoj debitantski album pod nazivom “Ljubim ti dušu”, a u subotu 23. marta vas zove na besplatnu koncertnu promociju albuma u dvorištu Dorćol Platza u 17časova, u okviru Kontakt muzičke konferencije!

Ovaj osvežavajući muzički poduhvat nastao je 2021. kao plod kreativne sinergije umetnika koja se rodila u “Tricky Art Studiju“, upotpunjen vrsnim muzičarima i prijateljima, obećavajući da će doneti novi zvuk u svetu muzike.

U studiju “Destilerija” maestralnog producenta Petra Rudića (Svi na pod, Mravi) 29 talentovanih ljudi je učestvovalo u muzičkoj realizaciji njihovog prvog albuma “Ljubim ti dušu” koji je danas izašao na ploči i svim striming platformama u saradnji sa dve izdavačke kuće – Geenger Records (Zagreb) i Pop Depresija (Beograd). Biće da je ovo jedna osvežavajuća celina pesama koje nose autentične priče. Do sada smo mogli da čujemo i gledamo ““Nikad niko”, “Okinawa san” , “Najbolja drugarice” i “Osmeli se” koje su nam otkrile različite aspekte koncepta čitavog albuma.

Škofja Loka, je desetočlani vokalno instrumentalni sastav koji se sastoji se od dve frontmenke u svojstvu vokala, podržane orkestrom bubnjeva, basa, gitare, ukulele, udaraljki i duvačke sekcije (truba, saksofon, trombon). Njihov zvuk je šarolika muzička mešavina, preplićući različite žanrove kao što su rock’n’roll, pop, afrobeat, funk, punk, electric boogie, noise i hip-hop.

Ovaj novi muzički entitet, definisan kao Women’s Power Pop, donosi tekstove koji istražuju unutrašnji svet savremene žene u urbanom okruženju, težeći da pruži svojevrsnu alternativu sumornoj stvarnosti velikih gradskih sredina. 

Imate priliku da ih čujete uživo u subotu 23.marta u dvorištu Dorćol Platza gde organizuju besplatnu koncertnu promociju albuma u okviru muzičke konferencije Kontakt.


Current track

Title

Artist

Background