The Colorist Orchestra & Howe Gelb objavili zajednički album “Not On The Map”

Written by on October 2, 2021

“Not On The Map” je naziv zajedničkog albuma koji objavljuju Howe Gelb i The Colorist Orchestra. Nakon višegodišnjeg ping-pong dobacivanja pjesmama i idejama, dvije strane uz učešće kantautorke Piete Brown realizovali su zajednički cilj: stvaranje muzike bez ikakvih granica. Rezultat je pred nama i poslušjte ga i preuzmite ovdje:

The Colorist Orchestra su pop/chamber kolektiv koji vode Aarich Jespers i Kobe Proesmans obično u saradnji sa gostujućim autorom/pjevačem. Koriste instrumente iz domena klasične muzike, u kombinaciji sa samoizrađenim i samoosmišljenim novim instrumentima, stvarajući temelj za istraživanje u domenu zvuka. Sarađivali su sa autorima iz čitavog svijeta (Japan, Brasil, Iceland) a najnoviji album ostvaruju sa američkim kantautorom Howe Gelbom. Nakon objavljene zajedničke numere “Counting On” od prije par godina, saradnja se produbila i dovela do albumskog izdanja “Not On The Map” na kome se uz Gelba našla i njegova saradnica, kantautorka Pieta Brown.

Howe Gelb je kultna ličnost američke kosmičke muzike, poznat po višedecenijskom pomjeranju granica sopstvene muzike u radu sa bendom Giant Sand, kao i u okviru solo karijere, koja je takođe netipičnog karaktera i oblježena je saradnjom sa brojnim muzičarima različitog prrofila.

Howe Gelb nastupao je tri puta na SeaRock Festivalu u Kotoru (2014, 2018 i 2019.)

Howe Gelb u Kotoru 2014: fotografija Aleksandar Ratković

Current track

Title

Artist

Background