Uskočite u voz/vlak RadioTeatra sa Ninom i Nenadom

Written by on December 17, 2021

“Ja sam voz, prolazim kroz raspad sveta, gledam ljude kako jure”

RadioTeatar premijerno predstavlja novu pesmu i spot u režiji Tomislava Fiketa za pesmu “Voz VlakKralja Čačka i Nine Bajsić, iz radio-predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“. Video možete da pogledate na YouTube-u, a pesma će posle Nove godine biti dostupna i na svim digitalnim platformama.

Nakon letnjeg spota za pesmu “Obrnuti red stvari” reditelja Dražena Krešića koji je za nešto manje od 6 meseci od premijere imao skoro 200.000 pregleda, RadioTeatar predstavlja i drugi video iz pesmarice radio-predstave “Soundtrack za film koji nije snimljen”. Ovog puta reč je o dinamičnoj pesmi “Voz Vlak” i spotu koji je u maniru ranih noir filmova režirao i montirao filmski reditelj Tomislav Fiket. Kameru potpisuje Dražen Krešić, a produkciju Katarina Grgić za RadioTeatar.

Poslednja dva izvođena predstave “Soundtracka za film koji nije snimljen” u 2021. godini su u sklopu programa “Fonokinoteka” u subotu 18. decembra (u 18 i 20h) u kinu Kinoteka u Zagrebu.

***

SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN je glazbeno-poetski street-movie. Gledatelj, odnosno slušatelj, doživljava filmsko putovanje kroz koje ga vode dvoje osobitih protagonista, stanovnika dva više nepovezana nego povezana grada: zagrebačka pjesnikinja, kantautorica i dramaturginja Nina Bajsić i beogradski pjesnik, kantautor i slikar Nenad Marić, poznatiji pod umjetničkim imenom Kralj Čačka. U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija SOUNDTRACKA se ne zasniva samo na riječi i glazbi, već ju nosi i zvučno-atmosfersko tkanje Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.


***
Rekli su o predstavi:

“Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz  publike koja nasmiješena napušta prostor.”

Darko Rundek

“Vizualno je tu skromno, predstava je sva od zvukova i prisutnosti. Akteri ni ne pokušavaju biti vizualno atraktivni, umjesto da vas zabave traže od vas da se umirite i koncentrirate na prizor ispred sebe, na te male ljude koji inače žive u radiju. A tamo se ne događa ništa, skoro ništa. I baš to ništa je važno, ljekovito. Da poslušate, da se umirite na frekvenciji na kojoj dugo niste bili. Radio, za nas ljude 21. stoljeća, znači usporiti, vratiti se u prošlost u kojoj vrijeme nije tako brzo teklo. Umiriti srce koje nenormalno lupa.”

Snježana Pavić, Globus

“Soundtrack za film koji nije snimljen je intrinzično putovanje i koliko god se distrakcija pojavljivalo na tom putovanju, ono se konstantno svodi na putovanje prema samome sebi i momentu spoznaje da ne postoji isprika za bijeg od ljubavi.

Jer je bijeg od ljubavi, ujedno i bijeg od samog života.”

Zoran Stajčić, Ravno Do DnaCurrent track

Title

Artist

Background