Vrijeme je za “Entropiju”, Rebel Star predstavlja novi singl

Written by on February 16, 2024

Na jesen prošle godine Rebel Star predstavili su album “Sedmo nebo” sa četrnaest novih pesama. Te Milanove priče bile su u isto vreme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi. Singl “Mesec” Rebel Star objavio je početkom leta prošle godine, a na jesen zajedno s albumom objavljena je i druga video vinjeta, ovog puta za “Ponoć“, u režiji Dinka Čvorića – Doringa. Sada imamo priliku da čujemo i vidimo treći singl sa albuma za pesmu “Entropija”.

Pesma je inspirisana drugim zakonom termodinamike, gde svaki sistem teži stanju neuređenosti. Poslužila je kao metafora za društvo u kojem živimo, a slatko-gorka atmosfera pesme, uz ritam koraka i ulice inspirisala je bend da spot snimi u srcu grada. Kao idealna lokacija za polu-raspad poslužila je sedma oblast u Budimpešti, danas kraljica ‘party’ turizma ali i spomenik ljudskom ludilu. Oblast gde se ožiljci istorije mešaju sa mirisima svetske kuhinje, Art Nouveau arhitektura sa ruin pabovima i gde mnogi turisti menjaju dan za noć. Milanov sin Andrej Glavaški je muzičar i fotograf koji živi u sedmoj oblasti i kroz svoj objektiv je uspešno preneo jedno sunčano jutro u Eržebetvarošu.

Rebel Star nastupa u Zagrebu u četvrtak 7.3. u klubu Močvara. Koncerti benda uvek su iznenađenje, pošto Rebeli imaju sedam albuma sa preko osamdeset pesama na repertoaru i nije im lako da izaberu set listu. Ovog puta u Močvari predstavljaju “the best of” po izboru benda, tako da će biti zastupljen materijal sa svih albuma, a zvuk će biti od akustičnog alt-kantrija do indie buke gitara i sintisajzera sa svim nijansama “između” pravaca.

O slbumu “Sedmo nebo” pisali smo u tekstu REBEL STAR: ISTINOM DO SEDMOG NEBA, a izdanje je dostupno na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, uz CD i vinil kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.


Current track

Title

Artist

Background