WORLD RADIO DAY, 12:00-24:00

Written by on February 13, 2024

Radio Specijal danas na našem radiju od podna do ponoći, a imamo i dobar razlog, u stvari nekoliko. Danas je 13. Februar koji je UNESCO proglasio Međunarodnim Svijetskim Danom Radija (03.11.2011.) i od tada se obilježava svake godine. Radio stanice imaju razloga da slave, da se udružuju, da šire smisao radija kao kulture.

Takođe, 13. februara 2013., naš radio je premijerno pušten u etar ( sa prvom verzijom sajta, u danas daavno zaboravljenoj joomli). Ovaj datum je ispao sasvim slučajno, pojma nismo imali o svijetskom danu radija, samo smo konačno sve naštelovali i pustili nešto što se vrlo nesigurno izgovaralo kao “internet radio”. Znači, sa 11 godina, još nismo ni u teen fazu ušli, ima vremena!

Svakako, World Radio Day proslavljamo posebnim programom koji će trajati od podna do ponoći. Prva polovina programa predstavlja uživanje u američkim radio emisijama koje smo specijalno za ovu proslavu razmijenili sa community radiom MakerParkRadio iz New Yorka (dok se kod njih danas vrte Dirižabl i Izvorišta).

Nakon toga slušamo najnovije izdanje PINĐUR-a, trenutno najboljeg vodiča kroz savremenu muziku naših zemalja, koje nepogriješivo prati Pop Depšresivni Ivan Lončarević, a u završnici slušamo dva koncerta naših omiljenih bendova Tinariwen i Calexico & Iron And Wine. Naravno, oba koncerta snimljena su radio prenosima, i puno su bolji od nekih zvaničnih “live” izdanja. Kompletan program izgleda ovako:

WORLD RADIO DAY // RADIO BRUŠKIN 13.02.2024.

  • 12:00 The She Pop Show // Maker Park Radio
  • 14: 00 Homesick Radio w/ Stasia // Maker Park Radio
  • 16: 00 The Organic Apple // Maker Park Radio
  • 18: 00 Pinđur – regionalno premotavanje mikstejp #13
  • 20: 00 Tinariwen, Liverpool 2017, live at Wind Factory radio broadcast
  • 22: 00 Calexico & Iron And Wine, BRIC Celebrete Brooklyn, 2019 radio broadcast

Current track

Title

Artist

Background