“Zdravo Živo” – 21 Vek predstavlja prvi album uživo!

Written by on December 14, 2023

Makedonski trio 21 Vek predstavlja album “Zdravo Živo” i 10 energetskih bombi sa produženim dejstvom. Celo pakovanje dostupno je na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u, a tokom leta sledeće godine album će biti objavljen i na ploči.

U godini u kojoj su svirali svuda po regionu, 21 Vek odlučio je da deo svoje koncertne magije zabeleži i na posebnom izdanju. “Zdravo Živo” je jedan sasvim običan koncert u životu trojice legendarnih muzičara sa makedonske scene, a ono što pravi razliku je publika! Ova publika, te vrele skopske letnje večeri, napravila je nešto zaista posebno.

“Album je snimljen uživo 1. septembra 2023. na velikom koncertu 21 Veka u MKC-u u Skoplju, a snimatelj je bio Nenad Trifunovski Tripe. Izdvojili smo trećinu koncerta za ovo izdanje, 10 pesama sa sva 3 albuma, pošto smatramo da je to najrealnija slika našeg pravog zvuka. Ima tu i falširanja i zavijanja i promašenih akorda, ali ima i neverovatne publike koja je ispunila dvoranu i pevala sve pesme sa nama,” kaže spiritus movens regionalne scene Vasko Atanasovski.

21 Vek je bend iz Skoplja, a čine ga tri dobro poznata lica okupljena oko benda Bernays Propaganda – Vasko Atanasovski na vokalu, Rade Jordanovski na basu i Deni Krstev na gitari i pratećim vokalima. Muzika koju bend svira u rasponu je od post-punka do makedonskih tradicionalnih pesama, a grupa iza sebe ima tri albuma (“1”, “2” i “Si nacrtav zivot”), mnoštvo genijalnih singlova, euforične recenzije i kolektivni subjektivno-objektivan osećaj da su najbolji live bend u regionu.

21 Vek je stalno u pokretu, a ako nisu na turneji, onda su u studiju. 11 demo snimaka za novi album je tu, ali to izdanje sačekaće 2025. godinu. Godina u kojoj niste videli i čuli 21 Vek uživo, kao da se nije dogodilo. Mislite o tome!


Current track

Title

Artist

Background