ZK + KUGLICA: RODEO

Written by on March 28, 2023

ZELENI KAČKET x KUGLICA – RODEO 🏇🏾 Večeras u 20h na radiju Bruškin!

Izuzetan je osećaj kada se koncerti/festivali održavaju tokom toplih noći. Peti Hali Gali – Rodeo nam je došao kao uzbunjivač proleća i uzbunjivač gradskih spavalica. Pitanja za Saru Radulović, koja otvara epizodu, sam zapisivala na splavu uz pivo tog dana, a ona je na stepenicama Dragstora davala dragocene odgovore i sa mnom podelila značaj koji proto tip album “s ivice sanjanja” ima za nju.

Slušajući Saru sam samo potvrdila mišljenje da se do ljubavi prema albumima/muzici mora dolaziti i indirektno, neposredno, kroz razgovore sa osobama koje ne čine bend, već predstavljaju figure kojima je zaista stalo – do spotova, tekstova, otkrivanja, procesa, razumevanja, radosti, i života samih pesama. Bend koji je otvorio festival je upravo proto tip, a nakon njega, na ludačkoj “ogledalo” bini se pojavio Consecration uz koji je Mladja umalo pustio suzu, i podelio priču o Cimetu i crtama života koje ga vezuju za bend.

Dalje imamo takozvani all star program – Sitzpinkeri me potpuno oduševljavaju novim pesmama i sad ne mogu da prestanem da razmišljam o njima, uz Šajzere i Gazore je prostor sve uži, a mi ipak nekako srećni zbog toga. Koikoi pulsira uz “kakav je to plaaan”, a mi naslonjeni na zidu oživljavamo Pavla.

Na kraju epizode Jelisaveta Todorov dočarava treninge pred ulazak u Vizelj, dilemu izmedju košarke i bubnjeva, bekstori njene čuvene solaže iz doma omladine i mere discipline koje uvodi u bend. Uz Sv. Pseta jutro izgleda tako daleko, a dragi Vizelj samim tim zatvara veče, kakvo veče. Muzika u epizodi je mix studijskih verzija pesama + pesama snimljenih telefonom na Rodeu.

Kuglicu sa Kačketom kotrljali Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić, inače kačketar koji iznenađujuće dobro kotrlja i u kuglici !!!


Current track

Title

Artist

Background