BISTRO CATHERA #22: DJ LOPTICA
Bistro Cathera December 28, 2021
U emisiji br.22 jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” pored autora Milana Saitovića ( DJ Jazzysad) gostuje za pultom i u kuhinji na 4 ringle: DJ Loptica, svima znan i kao Dejan Šobot. Gastro Recept koji nam servira je vrlo praznično Modal Krme !!!
Za modal krme vam treba: 400g svinjskih krmenadli (kod mene je to 3), 1 batat, 1 glavica crvenog luka, pola glavice belog luka, 1 jabuka (ja sam imao ajdared), 200ml pasiranog paradajza, 1 kašika šećera, 100ml vode, listovi peršuna i celera, muskatni orah ,so i biber.
Krmenadle marinirati i ostaviti da prenoće u frižideru.
Na masti/maslacu/ulju propržite krmenadle (obostrano, 10-ak minuta), pa izvadite na dasku. Smanjite temperaturu (vatru) i u istu posudu (tiganj) dodajte seckani batat, crni i beli luk, jabuku, paradajz i vodu. Pojačajte temperaturu (vatru) da proključa, prodinstajte par minuta pa dodajte šećer, so, biber i muskatni orah. Kad je sos skoro gotov, dodajte meso koje ste prethodno isekli na trake, pokrijte da prokrčka još 5 minuta, i toeto. Naravno, fino seckano lišće peršuna i celera (količina srazmerna ukusu) ide na kraju, dok modal krme odmara pre serviranja (par minuta).
Modal krme može da se jede preko cele godine, a batat može da se zameni kombinacijom krompira i muskatne bundeve.
Prijatno!
DJ Loptica tracklist: