MART 2024

Created on March 6, 2024

Martovska top lista ovog puta ima 16 numera i podijeljena je na tri dijela. U prvom dijelu slušamo nova izdanja ženskih autorki koje inače volimo na našem radiju i čije smo nove albume željno iščekivali. Tu su Aziza Brahim, Gaby Moreno, Brittany Howard, Hurray For The Riff Raff i novo američko iznenađenje Kassi Valazza (obratite posebnu pažnju).

Prelaz čine dvije numere omiljnenih domaćih bendova. Baobab nam priča reske gitarske priče bolje nego ikada do sad, a Nemeček usklikuje ponovo put Prokletija sa novom širinom.

Treći dio top liste ostavljamo kompletno za kompilaciju Hali Gali #2 sa snimcima nove mlade BG scene o kojoj prenosimo:

“Ovde nema nikog, nikog osim nas” – Hali Gali kolektiv predstavlja novu kompilaciju

Krajem 2019. godine beogradski kolektiv Hali Gali svetu se predstavio kompilacijom sa devet novih pesama i krenuo u avanturu sa koncertima, festivalima i brojnim pratećim akcijama. Četiri godine i par meseci kasnije Hali Gali vraća se sa novim muzičkim izborom i presekom stanja jednog segmenta beogradske scene. Na “Hali Gali #2” nalazi se deset bendova i deset novih pesama. Od učesnika na HG1 tu su Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, proto tip, Vizelj, Gazorpazorp, sv. Pseta i KOIKOI, a novi članovi kolektiva su Daze, Cactus Fields i Ubili su Batlera. Kompilacija je nastala u produkciji HG, Kišobrana i Pop Depresije i dostupna je na digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u, a tokom leta biće objavljena i na ploči.

Šta se nalazi na Hali Gali #2 kompilaciji? Regionalna rokenrol atrakcija KOIKOI ima novu pesmu, katarzičnu stadionsku himnu “Putem mimoza” i to im je prva nova pesma od izlaska albuma “Pozivi u stranu” (2021). Vizelj se posle energetske bombe “Ne vidim te od dima” (2022) i serije eksplozivnih koncerata javnosti obraća kombinacijom vlaške i vudu magije i jednim dabovanim seksom od “Crne Magije”. Šajzerbiterlemon nastavlja da širi svoju zvučnu paletu i pravi korak dalje u odnosu na “Na dugačkim poljima” (2022) i to s furioznom “Dok požar okružuje grad”. Proto tip uz goste Emiliju Đorđević (Koikoi, Emma & Jimmy) na bekvokalima i Miloša Stevanovića Lavana (Neven) na trombonu, nastavlja da se bavi životnom metafizikom, kao što su to suptilno najavili na “S ivice sanjanja”. Gazorpazorp na jesen objavljuje svoj debitantski album, a do tada biće nekoliko singlova – za HG2 spremili su “Proleće”, pravi koledž radio hit. I Sitzpinker spremaju debitantski album, njihov “Tren sigurnosti” je ditorzirano talasanje između haosa i mira. sv. Pseta kraj 2023. godine obeležili su oproštajnim albumom “Непознато искуство.”, a na HG2 oproštaj podvlače sa “Ćuti, ćutaću i ja”. Od novih bendova tu su milanovačko-beogradski Cactus Fields, koji sanjaju budni na “Izgubljenima”, najmlađi HG članovi Daze snimili su prvu pesmu na srpskom jeziku “A ti, da ti”. Možda ceo duh Hali Gali kolektiva najbolje sublimiraju Ubili su Batlera koji su na “Utorkom, ponekad” u svet poslali poruku “ovde nema nikog, nikog osim nas”.

Pesme su snimljene tokom jeseni 2023. u Down There studiju s Urošem Milkićem, miks su tokom decembra i januara radili Andrej Mladenović, Uroš Milkić, Goran Crevar i Veljko Milinković. Dizajn omota delo je Petra Micića.

 • Chart track

  1

  2

  Bubisher

  Aziza Brahim

 • Chart track

  2

  2

  Let It Fade

  Gaby Moreno

 • Chart track

  3

  3

  Red Flags

  Brittany Howard

 • Chart track

  4

  4

  Hawkmoon

  Hurray For The Riff Raff

 • Chart track

  5

  6

  Smile

  Kassi Valazza

 • Chart track

  6

  6

  U Malim Stvarima

  Baobab

 • Chart track

  7

  7

  Os Svijeta

  Nemeček

 • Chart track

  8

  7

  Ubili su Batlera - Utorkom, ponekad

  Hali Gali #2

 • Chart track

  9

  8

  Sitzpinker - Tren sigurnosti

  Hali Gali #2

 • Chart track

  10

  9

  св. Псета - Ћути, ћутаћу и ја

  Hali Gali #2

 • Chart track

  11

  10

  Vizelj - Crna Magija

  Hali Gali #2

 • Chart track

  12

  11

  proto tip - želje

  Hali Gali #2

 • Chart track

  13

  12

  Gazorpazorp - Proleće

  Hali Gali #2

 • Chart track

  14

  13

  Daze - A ti, da ti

  Hali Gali #2

 • Chart track

  15

  14

  Cactus Fields - Izgubljenima

  Hali Gali #2

 • Chart track

  16

  15

  Šajzerbiterlemon - Dok požar okružuje grad

  Hali Gali #2

 • Chart track

  17

  16

  KOIKOI - Putem mimoza

  Hali Gali #2

Current track

Title

Artist

Background