Dirižabl br. 225 • Rewind Your Mind •

Written by on June 26, 2024

Stiglo je leto, prošlo je već pola 2024. godine i opako smo se približili kraju ove Dirižabl sezone! Uz tropske temperature to je i više nego dovoljno informacija da se koncentracija pred ovu epizodu skroz istopi. No, to što nam je generalno tokom leta pažnja rasuta, baš i ne zanima mnoge bendove koji su ovih nedelja izbacili neke sjajne singlove, a neki i albume koji se iz dana u dan talože u jednom posebnom Dirižabl folderu.

Decluttering tj. raščišćavanje tog foldera glavna je inspiracija za ovaj Dirižabl br. 225, a iz tog kreativnog haosa izvučeno je baš mnogo muzičkih blaga! Kompaktna smeša svega i svačega – od The Smile čiji smo koncert propustili, Chris Spedding koji čeka već dve godine da bude pušten u nekoj epizodi, Kit Sebastian, preko Fontaines D.C. (nazire se neki rani Coldplay uticaj), predivnog Egreta, najsvežijeg singla Molchat Doma, sjajnog benda daze, novih james i The Dandy Warhols, Ramones, Mentronomy, sve do letnjeg hita “Jagoda” by GOLA GLAVA, najjačih na svitu Valentino Boskovica, Andrew Bird, BALTHVS i drugih – čeka te na linku ispod!

U dugo toplo leto, dakle, idemo opremljeni sa pregršt muzike, a iako će da nas grde urednici radio stanica na kojima se emituje Dirižabl, ova epizoda nešto je duža od uobičajenog jednosatnog trajanja!

cover: Perfect Days (2023)

Dirižabl slušamo četvrtkom u 19h, vodi i uređuje Ana Dajić !


Current track

Title

Artist

Background