Dirižabl br. 226 • Here Comes Summer •

Written by on July 10, 2024

Tropski talas već je zapljusnuo grad, a osveženje i predah su na klik od vas! Zvuči kao reklama za klimu ili Wolt, ali ipak je u pitanju Mixcloud na kom vas čeka 226. epizoda kojom zaokružujemo ovu uzbudljivu desetu podkast sezonu! Sad već tradicionalno, pretvaramo je u neophodan letnji (virtuelni) prtljag u koji je spakovano mnoštvo divne muzike za dugo, toplo leto – od noviteta vrednih pažnje, preko letnjih klasika, sve do upečatljivih singlova za dodatno istraživanje i uživanje!

Hvala svima koji su i u ovoj sezoni bili uz Dirižabl; hvala onima koji su se nedavno priključili, a jedno ogromno ide i onima kojiu vidu mesečnih pretplata direktno podržavaju kreiranje Dirižabl sadržaja! ❤ A kako na kraju svakog ciklusa valja napisati i neke utiske, jedan od glavnih je da, i pored dobre radne kondicije, Dirižablu ipak nije pošlo za rukom da sprovede onoliko intervjua koliko je bilo u planu! No, neki su ipak uspešno realizovani a možete ih pronaći u onlajn arhivi! S tim u vezi, posebno posebno hvala Sanji Glirgorić (Anglozine), Igor Maršićević (Izleti), Mladen Rakić (Kruz Roudi) i Milana Vojnović (Ženergija Hub na inspirativnim razgovorima! Hvala KLFM, RadioAparatu i Radio Bruškinu tj. Tomislav Žegura, najboljem radijskom uredniku, za sve reči bodrenja i podrške. Takođe, tokom ove sezone izveli smo još jednu paralelnu sezonu sestrinskog podkasta Mala Kolumbija (Tamara Nikolić) i kreirali neke nove DJ set oblike koje ćete moći da ispratite tokom leta. Suma sumarum jedna sasvim dobra sezona puna divne muzike! ❤

Godišnji odmor u Dirižablu počinje sad, a ta #dolcefarniente faza trajaće sve do septembra! Zato, pusti novu epizodu, podeli je sa nekim i slušaj na ripit celo leto!

Čekaju te Suki Waterhouse, Belle and Sebastian, Lola Kirke, IDEM, Kazuhiko Kato, Arcade Fire, Gdinjko Mudri Brk, Pino D’Angio, Molly Nilsson, Metronomy, Dehd, Beirut, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Milica Uzelac Mizu, Reper Iz Sobe, Skinshape, more i mnogi mnogi drugi!

Do septembra, a i uvek voli vas Dirižabl ❤

Dirižabl slušamo četvrtkom u 19h, vodi i uređuje Ana Dajić !


Current track

Title

Artist

Background