Dobrodošli u Šabac, Teksas! LU ima novu pesmu “Brzo, brzo”

Written by on May 13, 2024

Šabački trio LU predstavlja treći singl pred izlazak debitantskog albuma, a posle pesama “Ne mogu ništa sam“ i “Da l‘ iko misli na mene” na red je došla “Brzo, brzo“. Singl “Brzo, je iz edicije Zeleni kačket, koja u okviru kolektiva Pop depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama i bandcamp-u, a kontroverzni video u režiji Ilije Petrovića pogledajte na YouTube-u.

Ako vas neko pita da znate: ovo je jednostavna rokenrol pesma koja se ponavlja u beskonačnost i sadrži elemente funk-a na gitarama koji su prošarani fuzz-om i tekstom koji kao mantra priziva nekoga ili nešto, ne znajući više od čega beži niti čega se plaši.

“Brzo, brzo je nastala iz naše igre i čiste improvizacije sa proba. Ona nije preterano pametna, ali je veoma dinamična i pamtljiva pesma. Suštinski ona govori o bežanju iz paranoje, opisuje osećanje euforije, želju da se pobegne od samoće i predstavlja vapaj da neko dođe i izvuče nas iz besmisla. Lik u pesmi nema neku posebnu osobu koju očekuje, niti ima samostalno rešenje za svoje probleme, ali očekuje pomoć i očekuje je brzo. Brzo brzo,” kažu članovi benda LU.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). I ova pesma, kao i kompletan album, nastala je u Down There Studiju na Novom Beogradu, a za snimanje, miks, produkciju i pomoć oko aranžmana zadužen je bio Uroš Milkić.


Current track

Title

Artist

Background