BISTRO CATHERA #13: SHOOMADISKO & JAZZYSAD
Bistro Cathera October 12, 2021
Bistro Cathera #13
gastro recept “Kraljica Geršla”:
Geršla tj. oljušteni ječam, bogata je belančevinama, gvoždjem, vitaminom B grupe. Sadrži puno biljnih vlakana koja deluju na snižavanje holesterola u krvi. Veoma se lako sprema.
Geršlu dobro oprati i potopiti u vodi da odstoji celu noć. U šerpu sa vodom staviti dimljeno suvo meso (pre toga prokuvano kratko u vodi koja se baci), seckanu glavicu crnog i dva čena belog luka. Kuvati nekih pola sata pa dodati geršlu, sečenu šargarepu i koren peršuna.Dodati par listića domaće slanine, seckano lišće peršuna i celera, so, list lovora. Kuvati dok sve ne omekša. Po potrebi dodati malo začina i bibera.
200 g geršle 500 g dimljenog suvog mesa po potrebi domaća mesnata slanina 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 veća šargarepa 1 koren peršuna 1/2 sveže paprike 150 ml kuvanog paradajza 2 lista lovora po potrebi lišće celera lišće peršuna po potrebi biljni biljni začin, biber.
Set liste: