BISTRO CATHERA #27: DJ LOPTICA
Bistro Cathera February 23, 2022
Emisija br.27 jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” je pred vama na podcastu. Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, a gostuje ponovo za DJ pultom i u kuhinji ovog puta okružen povrćem: DJ Loptica, svima znan i kao Dejan Šobot. Gastro Recept lak i brz, odličan za doručak ili večeru, baš dok nas slušate: “Pofezne iz rerne” !!!
Pofezne iz rerne (sendvič verzija) mogu da posluže za doručak, kao toplo predjelo, užina ili rana večera, mogu da se jedu i tople i hladne.
Ostalo mi oko 100 grama blitve od prethodnog recepta i isto toliko sitnog punomasnog sira, nekakav tamni lebac, jaja sam imao, kao i mleko jer mi treba za u kafu i čaj ponekad.
Blitvu isitnite u blenderu ili bilo kom procesoru za hranu, posolite, pomešajte sa sirom, dodajte jedno umućeno jaje zbog teksture i evo namaza. U adekvatnoj činiji razmutite 3 jaja sa malo mleka (po francuski) i soli, natopite prethodno namazane sendviče, poređajte u tepsiju (ja koristim papir za pečenje kao podlogu) i nehajno dodajte tucanu papriku po vrhu svakog senviča. Zagrejte rernu na 200° C i pecite 15-20 minuta, u zavisnosti od stepena hrskavosti koji želite da dobijete.
Ako nema jaja, onda su brusketi i nisu sendvič verzija, već namaz i paprika na svaku krišku, pa u rernu.
Prijatno!