PODCAST // Dirižabl br. 222 • This Is Love •

DIRIŽABL May 18, 2024

Bezbroj je mogućih odgovora na pitanje: “šta je ljubav?”. Možda je ljubav i kad vam neko pusti ili ukaže na novu muziku? Ako je tako, onda je u ovom Dirižablu ima na pretek!

Krećemo sa Jessica Pratt i Vampire Weekend koji se izdvajaju kao apsolutni album favoriti koji, pored žanrovskog određenja, na Bandcampu definitivno treba da imaju i heštegove #uzemljenje i #toplina! Nešto zanimljivo radi i Beck sa Hinds, а Poolside i Ora the Molecule stapaju svoje kreativne snage u singl „Where Is The Thunder?”. Među pesmama miljenicama tu su i “Neki bendovi” by Klotljudi koji su sa albumom “MODA” prešli igricu (ali i neka pravila streaming platformi :))!

Novi su i THE EELSEmpire of the SunRichard Hawleyjames, a čeka vas i „San“ duet podkast koleginice Tamarama mixtape i Vanje Grastić. Iako smo svi mislili da još dugo nećemo to izgovoriti, ali Stiv Albini više nije živ, a jedna divna In memoriam epizoda čeka vas na Mixcloud profilu Pop Depression // Pop Depresijae! U Dirižablu slušaćemo jedan od poslednjih albuma koje je producirao, a koji pripada kantautorki Nina Nastasia. Epizoda br. 222 podseća vas i na nadolazeći koncert benda LA FEMME (Honeycomb Live Serbia), ali i na neke strava pesme bendova The Rosewood ThievesBodies of Water i Dope Lemon!

cover: The Disobedient (2014)

vodi i uređuje Ana Dajić

DIRIŽABL

dirižabl

More infoCurrent track

Title

Artist

Background