RADIO KUGLICA

Scheduled on

Tagged as
Zeleni kačket je primarno obeležje nezvaničnog projekta nastalog u avgustu 2018. godine. Iz emisije u emisiju kačket menja svoju funkciju, lokaciju, osobu koju štiti, prestaje da bude kačket i postaje zaštitini znak emisije (teme) u kojoj se nalazi. Zelenim kačketom manipuliše grupa muzičkih, filmskih, književnih, likovnih i pivskih entuzijasta koja raspolaže velikom željom za razmenom dragulja u sferi gorepomenutih tema, ali i šire od toga. Zeleni Kačket je pokrenula, vodi i uređuje Kristina Milosavljević.Kristina Milosavljević, rođena 1997. godine u Smederevu, gde je završila Gimnaziju i zatim upisala Fasper u Beogradu. Podkast Zeleni kačket, na Mixcloudu, pokreće 2018. godine sa drugaricama Mašom Živković, Varvarom Vučković i Anđelom Milosavljević. Tokom dvogodišnjeg perioda snimanja, sa manjim i većim pauzama, imale su epizode o anksioznosti, ekologiji, poeziji, kao i intervjue sa muzičarima, pesnicima, vizuelnim umetnicima itd. Iste godine pokrenule su i poetske večeri pod nazivom ''Mladi i zeleni'' koje su se održavale jednom mesečno (do pojave korone) uglavnom u kafe- baru 16 u Beogradu.

Napisala je zbirku poezije ''Piši kad stigneš'', koju je izdavačka  kuća PPM Enklava objavila 2019. godine.

 

 

Jedino što trenutno, zasigurno znamo o Kuglici, je to da će se ona kotrljati svakog drugog utorka od 20h na Radio Bruškinu. Kuglica je na samom početku života, još uvek nema potrebu da se definiše, a i da je ima, ne bi znala kako to da izvede.  Radio Kuglicu je pokrenula, vodi i uređuje Kristina Milosavljević.

Kristina Milosavljević, rođena 1997. godine u Smederevu, gde je završila Gimnaziju i zatim upisala Fasper u Beogradu. Podkast Zeleni kačket, na Mixcloudu, pokreće 2018. godine sa drugaricama Mašom Živković, Varvarom Vučković i Anđelom Milosavljević. Tokom dvogodišnjeg perioda snimanja, sa manjim i većim pauzama, imale su epizode o anksioznosti, ekologiji, poeziji, kao i intervjue sa muzičarima, pesnicima, vizuelnim umetnicima itd. Iste godine pokrenule su i poetske večeri pod nazivom ”Mladi i zeleni” koje su se održavale jednom mesečno (do pojave korone) uglavnom u kafe- baru 16 u Beogradu.

Napisala je zbirku poezije ”Piši kad stigneš”, koju je izdavačka  kuća PPM Enklava objavila 2019. godine.

 


Read more

Podcast of previous episodes


Related news


Current track

Title

Artist

Background