Baobab predstavlja “Brooklyn-Arilje” i najavljuje novi album

Written by on June 30, 2021

Ariljska grupa Baobab predvođena gitaristom i pevačem Mišom Petrovićem predstavlja novi singl “Brooklyn-Arilje” i najavljuje album za kraj godine. Pjesma je dostupna na zvaničnim bandcamp i Youtube kanalima benda, a od 9. jula i na svim digitalnim platformama. Poslušajte:

Šta se desilo u životu Baobaba od odličnog EP-a “Sloboda neće sama doći” (jul 2020) do danas? Kao i obično bilo je tu personalnih promena u bendu, malo se svirala i više slušala muzika, pretrčane su stotine kilometara i najvažnije – napisano je desetak novih pesama. “Brooklyn-Arilje” je prva od tih novih pesama, više “prljava”, više rokerska nego pesme na poslednjem izdanju, a ako je referenca za njihov zvuk grupa Wilco, onda je ovo bliže njihovom debiju “A.M.” i nasleđu Uncle Tupelo, nego kasnijim radovima Džefa Tvidija.

“Baobab nastavlja kao trio u svojoj električnoj formaciji. Nenad Božić koji je bio u grupi poslednje 4 godine odlučio je da ode svojim putem i mi mu želimo svu sreću i uspeh. Pesma “Brooklyn-Arilje” je prva snimljena i biće deo albuma koji će nadamo se izaći do kraja godine. Studio OFF je i ovoga puta bio dobar domaćin. U ovoj pesmi, glavni junak se budi u Arilju ali sećanje na noć u Bruklinu je toliko jako da on veruje da je pronašao rupu u vremenu i da je u isto vreme na dva u svemu različita i daleka mesta. Ipak, zaključuje da je dobro biti budan bilo gde… Rokenrol ima tu snagu. Naravno, to je njegov osećaj a vi dragi slušaoci pustite muzici da vas vodi gde god,” kaže Mišo Petrović.

Fotografije: Aleksandar Ratković

Grupa Baobab postoji više od dve decenije, a svoj prvi DIY album “Pesme iz babine kuće” objavili su još 1998. godine. Uz brojne promene članova i pauze koje su trajale i po nekoliko godina, Baobab sada objavljuje muziku za svoju dušu i na radost mnogobrojnih ljubitelja ariljske psihodelije pomešane sa muzičkim nasleđem Boba Dilana, Nila Janga, The Band, Wilco…

Brooklin – Arilje

Brooklyn-Arilje
Sinoć sam bio u Bruklinu
Probudio se u Arilju
Dobro je biti budan bilo gde
Tvoja glava na mom ramenu
Vozio sam niz Grand avenue
Buđenje me stiglo u Arilju
Topla noć u gradu
U vazduhu su tvoji poljubci
Celo leto kisnem u Arilju
I kakav da bude kraj
Mi smo slobodni
Tako slobodni
Kako to i šta to znači
Ja sam u Bruklinu i u Arilju
Kako to i šta to znači
Ja sam u Bruklinu i u Arilju
Kako to i šta to znači
Kakav je to paradoks
Rupa u vremenu
Ja sam u Bruklinu i u AriljuCurrent track

Title

Artist

Background