BISTRO CATHERA #13: SHOOMADISKO & JAZZYSAD

Written by on October 11, 2021

“Bistro Cathera” kao dio Jazzysad projekta je jazz gastro muzički serijal a večeras slušamo 13. emisiju u provjerenom terminu -ponedjeljkom u 19h! Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, a gost ove sedmice je Kristijan Klačar poznatiji kao Shoomadisko, koji uz večerašnji muzički izbor šalje i pravi jesenji recept “Kraljica Geršla”:

Emiisju vodi i uređuje Jazzsad // Milan Saitović, a koncept je takav da uz dobar organic jazz zvuk u svakoj emisiji gostuje selektor ili selektorka uz jedan recept za spremanje nekog jela koje ide uz selekciju muzike koju prezentuju. Večeras muziku serviraju Jazzysad i Shooomadisco, a recept je pravi jesenji: “Kraljica Geršla:

Geršla tj. oljušteni ječam, bogata je belančevinama, gvoždjem, vitaminom B grupe. Sadrži puno biljnih vlakana koja deluju na snižavanje holesterola u krvi. Veoma se lako sprema.

Geršlu dobro oprati i potopiti u vodi da odstoji celu noć. U šerpu sa vodom staviti dimljeno suvo meso (pre toga prokuvano kratko u vodi koja se baci), seckanu glavicu crnog i dva čena belog luka. Kuvati nekih pola sata pa dodati geršlu, sečenu šargarepu i koren peršuna.Dodati par listića domaće slanine, seckano lišće peršuna i celera, so, list lovora. Kuvati dok sve ne omekša. Po potrebi dodati malo začina i bibera.

200 g geršle 500 g dimljenog suvog mesa po potrebi domaća mesnata slanina 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 1 veća šargarepa 1 koren peršuna 1/2 sveže paprike 150 ml kuvanog paradajza 2 lista lovora po potrebi lišće celera lišće peršuna po potrebi biljni biljni začin, biber.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist

Background