BISTRO CATHERA #16: ALEX MARK

Written by on November 1, 2021

Alex Mark je gost 16. izdanja Bistro Cathera, Jazzysad serijala koji je osmislio i vodi Milan Saitović. Uz večerašnji muzički set stiže i gastro recept “Valjevska Šnicla” koji ovaj gastro/jazz serijal čini potpunim, a slušamo se ponedjeljkom u 19h!

ALEX MARK

Aleksandar Marković rođen je u Valjevu, a njegovo interesovanje za muziku započinje otkrićem hip hop & rap muzike. nakon učešća u nekoliko bendova, svoj put u muzici pronalčazi kao DJ, prvenestveno u elektronskoj muzici, a kasnije, tj danas ponajviše preferira Funk, Breaks i Nu-Disco. Jedan je od osnivača “Valternativa Radio”.

VALJEVSKA ŠNICLA

„Valjevska šnicla” se pravi tako što se svinjski file lagano izlupa, nikako ne previše, da se mesto ne stisne, proprži osoljena i uvaljana u brašno na malo maslaca. Zatim, dodate malo belog vina i malko bistre supe, koju zovu bujon, te poklopite sirom i omletom. Pored toga, važan je i sos. U preostalu tečnost od pečenja dodate malo sitnog seckanog belog luka i malkice senfa. Ako neko voli može i da zaljuti. Uz malo povrća i krompirića, eto pravog specijaliteta.


Current track

Title

Artist

Background