BISTRO CATHERA #20: SHOOMADISKO & INTERNATIONAL LOVE AFFAIR

Written by on December 6, 2021

Dvadeseti “Bistro Cathera” session slušamo večeras u 19h ! Uz Milana “Jazzysad” Saitovića večeras gostuje provjereni član ekipe i vrsni poznavalac muzike: Kristijan  Shoomadisko Klačar, čiji set večeras krasi prefiks: International Love Affair. On naravno, ne dolazi praznih ruku već našem gastro jazz serijali donosi recept, jedne klasične “Tufahije”:

Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i ukusom.

Sastojci

8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)

200 g šećera

80 g oraha

1 belance

1 limun

1 Šlag

1 l vode

2 Vanilin šećera 

Tufahije

1. Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.

2. Jabuke stavite kuvati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.

3. Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuva, prociedite ga i ostavite neka se ohladi.

4. Kuvane jabuke koje ste nadenuli mešavinom mućenog belanca, mlevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.

5. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.

Pre posluživanja na tufahije stavite po kašiku šlaga.


Current track

Title

Artist

Background