BISTRO CATHERA #42: DJ LOPTICA

Written by on November 28, 2022

Večerašnja “Bistro Cathera” #42 je večeras u standardnom terminu od 19h. Milan Saitovic Jazzysad & Dejan Šobot, braća po muzici, NiSu Brothers u najboljem duetu večeras !!!

Kako nas muzika čeka u vrijeme za večeru, Dejan Šobot je spremio i recept za ovu gastro jazz priliku : Lukini fusili sa muskatnom bundevom, brokolijem i sirom u tiganju

Lukini fusili sa muskatnom bundevom, brokolijem i sirom u tiganju je impro kao i selekcija koju ćete slušati. Misliš da se lagano sprema, ali avaj. Kao što sam od gotove selekcije zapeo kod Matana, tako sam i ovde zapeo jer sam imao samo tiganj sa poklopcem od posuđa za kuvanje. Recina nije pomogla, pa je južnoafrički Širaz kab-sav uleteo kao rezerva. Šalu na stranu i latentni akloholizam sa kojim živim, plus gradilište prekoputa i Majstori, majstori, pisanje ovog recepta traje duže nego priprema istog.

U ključalu posoljenu vodu sam ubacio 300 grama fusila, 100 grama muskatne bundeve isečene na rezance (sa semenkama) i 200 grama brokolija (na cvetiće) i ostavio da se termički obradi 8 minuta. Procedio, začinio sveže mlevenim biberom, suvim bosiljkom i mešavinom za tzaziki, nalio maslinovim uljem, pa dodao 200 grama punomasnog sitnog sira. Poklopac na tiganj da se sir opusti, mešanje i serviranje. Majka se vratila iz šetnje gladna, popila čašu recine i pocepala pun tanjir. Ja ću dva, a vi po želji.

Prijatno!


Current track

Title

Artist

Background