BISTRO CATHERA #7: SHOOMADISKO

Written by on June 14, 2021

Sedmu epizodu jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” slušamo ponedjeljkom u 19h! Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, a gost ove sedmice je Kristijan Klačar poznatiji kao Shoomadisko, koji uz večerašnji muzički izbor šalje i osvježavajući recept za “Sok od Zove”:

Emiisju vodi i uređuje Jazzsad // Milan Saitović, a koncept je takav da uz dobar organic jazz zvuk u svakoj emisiji gostuje selektor ili selektorka uz jedan recept za spremanje nekog jela koje ide uz selekciju muzike koju prezentuju. Večeras muziku ponovo vrti Shoomadisko uz osvježavajući recept soka od zove:

Sok od zove:

Ubrati 30 velikih cvetova Zove po sunčanom danu. U veću plastičnu posudu sipati 2,5 kg šećera, 3 kesice limuntusa i 3l hladne vode. Dobro promešati plastičnom varjačom. Potopiti cvetove na dole, da vire peteljke. Naseći 3 organska limuna sa korom i staviti preko zove. Prekriti krpom i uz povremeno nešanje treba da odstoji 24h. Nakon toga sipati u tople flaše i pasterizovati 1h na 90 stepeni u rerni. Čuvati na tamnom, hladnom mestu.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background