BISTRO CATHERA #8: DJ LOPTICA

Written by on June 30, 2021

Osmu epizodu jazz/gastro serijala “Bistro Cathera” slušamo ove sedmice u malo izmjenjenom terminu, ove srijede u 19h! Autor emisije je DJ Jazzysad, ili Saitović Milan, a gost ove sedmice je DJ Loptica, nekima znan i kao Dejan Šobot. koji uz večerašnji muzički izbor šalje i gastro recept vrlo ljetnji i vrlo prijatan: Pašteta od konzervirane ribe:

Pašteta od konzervirane ribe se brzo i lako sprema, ukusna je i zdrava, a nije skupa.

Ja volim da koristim više vrsta ribe u konzervi. Najviše sam koristio 5. Tuna, skuša, ukljeva, sardina i neka baltička riba čije sam ime zaboravio. I komadi i komadići, fileti i kotleti.

Osim ribe, ja koristim senf i majonez po želji i ukusu, pola limuna po konzervi, sveže mleveni šareni biber, svež vlašac i šta nađem od začinskog bilja, bilo da je sveže ili suvo. Poslednji put sam dodao malo karija u prahu i gruvanu papriku. Dobar tvist. I kiseli kornišoni su zanimljiv dodatak.

Priprema? Sve sastojke pomešam, ulje ne bacam (ako je riba u salamuri to procedim) i mikserom tretiram dok de dobijem ono što sam zamislio. Jesti ohlađeno. Može sa brusketima, može sa tostiranim beskvasnim hlebom, a može i s kašiku. Prijatno


Current track

Title

Artist

Background