Dirižabl br. 172 • Young At Heart •

DIRIŽABL March 10, 2022

Postovi na Dirižabl profilu gotovo nikad nisu pisani u prvom licu, iako iza svega stoji jedna osoba. A iza te jedne osobe uvek je nekoliko onih koji su joj pomogli da pronađe svoj put.

Nakon duge pauze, u Dirižablu se ponovo čuje muzika, a ovom epizodom ću se potruditi da vas, barem ovlaš, upoznam sa čovekom bez kog, sigurna sam, ovaj podkast nikad ne bi nastao i bez kog ljubav prema radiju u meni nikad ne bi bila probuđena.

Fotografija koja čini vizuelni deo epizode možda daje mali okvir o kome se radi. a ovim 172. Dirižabl putovanjem želela sam da se makar malo odužim jednoj od najznačajnijih osoba u mom životu koju sam nedavno izgubila – mom deki.

Umesto da, u pokušaju da a opišem, beskonačno nižem epitete, probaću da to uradim muzikom, a “Young At Heart” naslovna i uvodna pesma je savršen početak. Iako nikad nismo imali isti muzički ukus, naša muzička konekcija razvijala se na potpuno drukčijem nivou, a našu svakodnevicu bojili su dugi razgovori i pesme koje će, između ostalog, činiti muzički krajolik ovog Dirižabla. Slušaćemo Đorđe MarjanovićOlivera Marković – glumica (1925-2011)Maestro Ennio MorriconeBisera Veletanlić Bisera Veletanlic, Gino PaoliJeff Buckley, Mića Tatić, Hor Kolibri RTSJudy GarlandRicky Nelson – SingerMinja Subota, muzika iz šou programa Obraz uz obraz, This Mortal CoilJosipa Lisac, Lola Novaković, Hor “Joža Vlahović”, Jadranka Stojakovic, Zabavni orkestar RTB.

Ovaj i svaki Dirizabl je za njega.

DIRIŽABL

dirižabl

More infoCurrent track

Title

Artist

Background