PONOĆNI KONCERTI: PAUL MCCARTNEY, NEW YORK 2018

Written by on December 6, 2021

Ovih dana je više nego aktuelan novi dokumentarac o The Beatles-ima, “Get Back” velikom Peter Jacksona o kome će i na našem radiju uskoro biti riječi, a i zvuka. No, kako je koncertna arhiva najvećeg benda svih vremena, u stvari vrlo mršava, tj svodi se na Beatlemaniju, a znamo da u drugom dijelu karijere više nisu svirali koncerte, utjehu moramo tražiti u koncertnim zapisima samostalnih karijera, a u slučaju Macce, imamo više nego dobar izbor.

Ipak, odlučili smo se za nešto novije, naime Paul McCartney odsvirao je “tajni”, nenajavljeni koncert na sred Grand Central Terminal-a, u sred New Yorka, 07. septembra 2018, kad se još uvijek “smjelo” okupljati, makar i na tajnom , bolje reći nenajavljenom koncertu, na kome su se, gle čuda, u publici našli i Giles Martin, sin George Martina, kao i Sean Lennon.

Ipak, kad vam se na gradskoj voznoj stanici ukaže niko drugi nego Paul McCartney, kome je nakon 50 godina još uvijek zanimljivo da svira na neobičnim gradskim lokacijama, a pri tom u repertorau izvede veeliki broj pjesama iz vremena fab četvorke, rezultat je onakav kakv samo najveći mogu da prirede. E, zato ga poslušajte sa uživanjem!

“Ponoćni Koncerti” su na programu svakod dana od ponoći. Svaki koncert emituje se od ponedjeljka tokom čitave sedmice. Uređuje i piše: Tomislav Žegura.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background