PROMOCIJA STRIPA ĐORĐA KAMENAROVIĆA U HERCEG NOVOM

Written by on October 14, 2021

Hercegnovski strip crtač i ilustrator, Đorđe Kamenarović, završio je strip ,,Izvi iskra’’ koji će promovisati u Orki (Herceg Novi) u subotu 16. oktobra u 19h. Strip je kompletno autorsko djelo mladog hercegnovskog umjetnika, a na promociji će uz priču o stripu, izdatom u sopstvenoj režiji i vrlo ograničenom tiražu (svega 50 komada), biti i adekvatna muzička pratnja. „Izvi iskra“ je inspirisana djelom Petra II Petrovića Njegoša, sa ciljem približavanja mlađoj populaciji.

„Osnovna ideja je bila prilagovođavanje ,,Gorskoga Vijenca’’ mlađim čitaocima i ljubiteljima stripa, u te svrhe izdanje je urađeno u formi mange tj. japanskog stripa, naročto popularnog među mlađom publikom. Iako dva kraja svijeta dosta je sličnosti u istoriji, i moralnom kodeksu između Japana i Crne Gore, pa će biti nešto riječi i o tome. Svakako će ta teza, vjerujem postati jasnija onome koji pročita strip“, kaže Kamenarović.

Đorđe Kamenarović, je grafički dizajner, ilustrator i strip crtač iz Herceg Novog. Diplomirao je grafički dizajn i multimedije na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, gdje je potom specijalizovao teoriju moderne i savremene umjetnosti. Učestvovao je na mnogim likovnim konkursima, posebno strip konkursima, a 2019. godine je organizovao prvu samostalnu izložbu. Dnevno je aktivan na Instagramu @kameni015 gdje objavljuje svoje ilustracije.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background