BISTRO CATHERA #20: SHOOMADISKO & INTERNATIONAL LOVE AFFAIR
Written by Bruškin Radio on December 6, 2021
Dvadeseti “Bistro Cathera” session slušamo večeras u 19h ! Uz Milana “Jazzysad” Saitovića večeras gostuje provjereni član ekipe i vrsni poznavalac muzike: Kristijan Shoomadisko Klačar, čiji set večeras krasi prefiks: International Love Affair. On naravno, ne dolazi praznih ruku već našem gastro jazz serijali donosi recept, jedne klasične “Tufahije”:
Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i ukusom.
Sastojci
8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
200 g šećera
80 g oraha
1 belance
1 limun
1 Šlag
1 l vode
2 Vanilin šećera
Tufahije
1. Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
2. Jabuke stavite kuvati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
3. Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuva, prociedite ga i ostavite neka se ohladi.
4. Kuvane jabuke koje ste nadenuli mešavinom mućenog belanca, mlevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
5. Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Pre posluživanja na tufahije stavite po kašiku šlaga.