BISTRO CATHERA #37: JAZZYSAD

Written by on September 19, 2022

“Bistro Cathera” večeras od 19h obilježava novi jesenji početak na našem radiju. Uz novu sezonu emisija, stižu nova putovanja u jazzu i novi gastro recepti, a večerašnji je jedan pravi ranojesenji ajvar. I naravno, muziku odabrao, složio i prezentuje Milan Saitović, DJ Jazzysad, a recept za ajvar izgleda ovako:

šest kilograma paprike
50 ml sirćeta
40 g šećera
200 ml ulja
kašika i po soli
kesica konzervansa

Paprike ispeći na plotni, pa staviti u kesu, vezati iznad sudopere, izbockati kesu i ostaviti da se upare i ocede. Potom ih oljuštiti, očistiti od semenki i peteljki, te samleti u mašini za meso.
Prebaciti u šerpu, dodati ulje, sirće, so i šećer, te pržiti uz mešanje oko 60 minuta. Skloniti sa vatre i umešati konzervans. Sipati u prethodno sterilisane tegle, zatvoriti i čuvati na suvom i tamnom mestu.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background