DIRIŽABL #156

Written by on May 4, 2021

Možda ste tokom praznika uspeli da se probudite bez alarma, pročitate knjigu, pojedete prve jagode, pobegnete na planinu ili more, a možda vas već danas čeka naporan put kući ili ‘pak lenjo veče koje je uvek bolje uz muziku. A ona je na samo klik od vas.

Mnogo dobrih novih albuma će do našeg uha stići tokom kasnog proleća, a ovom Dirižabl emisijom najavljujemo samo neke od njih. Među prvima, tu su james koji nam već godinama daruju divne pesme, baš poput “Beautiful Beaches” prvog singla kojim su nas obradovali nakon tri godine. Slušamo i jedan sasvim novi a izuzetan sastav Pitaj Klince i njihov sjajan EP “Dušice” u izdanju više manje zauvijek, te sveže pesme Van Morrissona i Matt Berningera!

U 156. Dirižabl izdanju, kao i uvek, čeka vas i pregršt bendova i pesama koje rado iznova slušamo i stalno im se vraćamo – The Raveonettes, Fugazi, This Mortal Coil, The Bravery, Anna Calvi, Cass McCombs, Becca Mancari, Pulp, kao i Patti Smith čija poetična pisma “The Reader Is My Notebook“ (dotupna i na Substacku) od aprila stižu i do vaših elektronskih sandučića.

cover: Quadrophenia (1979)

Dirižabl leti četvrtkom u 19h, letom pilotira, a emisiju vodi i uređuje Ana Dajić!


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background