Dirižabl br. 172 • Young At Heart •

Written by on March 10, 2022

Postovi na Dirižabl profilu gotovo nikad nisu pisani u prvom licu, iako iza svega stoji jedna osoba. A iza te jedne osobe uvek je nekoliko onih koji su joj pomogli da pronađe svoj put.

Nakon duge pauze, u Dirižablu se ponovo čuje muzika, a ovom epizodom ću se potruditi da vas, barem ovlaš, upoznam sa čovekom bez kog, sigurna sam, ovaj podkast nikad ne bi nastao i bez kog ljubav prema radiju u meni nikad ne bi bila probuđena.

Fotografija koja čini vizuelni deo epizode možda daje mali okvir o kome se radi. a ovim 172. Dirižabl putovanjem želela sam da se makar malo odužim jednoj od najznačajnijih osoba u mom životu koju sam nedavno izgubila – mom deki.

Umesto da, u pokušaju da a opišem, beskonačno nižem epitete, probaću da to uradim muzikom, a “Young At Heart” naslovna i uvodna pesma je savršen početak. Iako nikad nismo imali isti muzički ukus, naša muzička konekcija razvijala se na potpuno drukčijem nivou, a našu svakodnevicu bojili su dugi razgovori i pesme koje će, između ostalog, činiti muzički krajolik ovog Dirižabla. Slušaćemo Đorđe Marjanović, Olivera Marković – glumica (1925-2011), Maestro Ennio Morricone, Bisera Veletanlić Bisera Veletanlic, Gino Paoli, Jeff Buckley, Mića Tatić, Hor Kolibri RTS, Judy Garland, Ricky Nelson – Singer, Minja Subota, muzika iz šou programa Obraz uz obraz, This Mortal Coil, Josipa Lisac, Lola Novaković, Hor “Joža Vlahović”, Jadranka Stojakovic, Zabavni orkestar RTB.

Ovaj i svaki Dirizabl je za njega. ❤️❤️❤️

Dirižabl” na našem radiju slušamo četvrtkom u 19h, emisiju vodi i uređuje Ana Dajić!


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background