Objavljena “Proto_verzija”, najavni singl s novog albuma Žarka Dragojevića

Written by on January 12, 2022

“Proto_verzija” naziv je upravo objavljenog singla i pratećeg video spota dubrovačkog kompozitora i producenta Žarka Dragojevića. Uz njega glazbeni aranžman potpisuje bubnjar Maro Zajec s kojim ga vezuje dugogodišnje prijateljstvo i saradnja. Numera najavljuje album “v12_prefix” koji će izaći do kraja 2022. pod okriljem Geenger Recordsa.

Dvanaest instrumentalnih numera koje čine ovaj album nastajalo je u pauzi između studijskih albuma banda Embassy 516 te mnogobrojnih angažmana Dragojevića kao kompozitora za kazališne predstave, filmove i multimedijalne projekte. Prvi singl i budući materijali povezani su temom “početaka i krajeva” te post-apokaliptičnih scenarija koji su se u međuvremenu djelimično obistinili tokom pandemije u kojoj se svijet još uvijek nalazi.

Video spot je samostalno montiran i post-produciran, a ilustracijama i animacijom karaktera je vizualno doprinjela Nora Mojaš iz dubrovačkog Linear Studija. Projekt je ujedno podržan od Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika. Više informacija pronađite na službenoj stranici www.zarkodrago.com gdje možete poslušati i sve dosadašnje soundtrack albume.


Current track

Title

Artist

Background